En känsla av höst

Jag har börjat inse så smått att hösten har börjat komma och att vi går mot mörkare tider. Det låter så fruktansvärt dystert att det ska bli mörkare om kvällarna och komma mycket regn och rusk. Man längtar efter sommaren igen och kvällarna som är härligt varma och ljusa. 
Trots all denna mörka period som närmar sig finns där mycket mysigt med. Äntligen kan man börja ha en anledning att sitta inne, framför teven och se en film. Eller kanske läsa en bok med filt om sig medan regnet smattrar ljuvligt mot fönsterrutan. Är solen framme så bör man passa på att åka ut till skogen som en liten söndagsutflykt. Att vandra ute i skogen är fantastiskt under oktober-november då löven skiftar i färg och hela skogen är fylld av eldfärgade löv. Luften kommer vara sval men frisk. Väl hemma sedan kan man njuta av hemmalagad äpplepaj med vaniljsås. 
Med hösten tillkommer även tyngre matlagning. Man föredrar mustiga grytor och varma soppor. Hur kan man tycka att hösten skulle vara deppig. Alla dessa underbara färger och dofter av mat får ens själ att må bra. Jag bara älskar hösten!
 
 
Lite bilder från dagens utflykt på Söderåsen, Skåne